• Altijd voldoende banden op voorraad
 • Klantenbeoordeling: 9,6
 • Opslag van uw winter/zomerbanden

Blog

Is het uitlijnen van uw auto echt zo belangrijk?

Het uitlijnen van een auto is bij wet niet verplicht en misschien gelooft u ook dat het daarom niet echt belangrijk is. Naast dat het voor kan komen dat uw auto op de rechte stukken niet helemaal recht meer rijdt, zijn er echter een aantal andere gevolgen van een niet goed uitgelijnde auto waardoor het wel echt aan te raden is uw auto geregeld te laten controleren op een juiste uitlijning en dit zo nodig te corrigeren. Waarom dit is, leest u in deze blog.

Waarom moet ik mijn auto uitlijnen?

Met de uitlijning van een auto wordt gedoeld op de onderlinge stand van de wielen. Bij een perfect uitgelijnde auto staan alle wielen als het stuur recht staat zo precies mogelijk en binnen de toleranties van de fabrikant naar voren gericht.

Maar als u een keer hard een stoeprand heeft geraakt met een van uw wielen, of wanneer er bijvoorbeeld werkzaamheden zijn uitgevoerd aan de ophanging van uw auto, dan kan de stand van uw wielen veranderen. Dit heeft verschillende gevolgen. Het kan zijn dat de auto niet meer vanzelf rechtuit rijdt, maar er zijn ook andere gevolgen. Uw banden zullen niet meer gelijkmatig slijten, wat een gevaar kan opleveren voor bijvoorbeeld een klapband. Ook kan het voorkomen dat u sneller de macht over het stuur verliest door een slechte uitlijning.

Hoe werkt het uitlijnen?

Het uitlijnen van uw auto wordt meestal uitgevoerd bij een autobandencentrale. Hier is speciale apparatuur aanwezig om de stand van uw wielen in graden nauwkeurig te meten en te staven aan de toleranties die door de fabrikant zijn aangegeven. Wijkt de stand af, dan zal de monteur deze aanpassen.

Hierbij wordt tevens gekeken of de stand ook stabiel is. Soms kan er speling ontstaan in verschillende onderdelen van de ophanging en de wielen waardoor de stand van het wiel tijdens het rijden verandert. Als dit het geval is dan zullen de onderdelen, zoals stuurkogels of fuseekogels, eerst moeten worden vervangen.

Zorg ervoor dat u veilig de weg opgaat. Laat de uitlijning van uw auto controleren bij Nauta Bandenservice in Groningen. Maak vandaag nog een afspraak.

Onze merken

 

Reviews

 • 5 / 5
  Snel geholpen aan een set nieuwe banden, vriendelijke en kundige mensen, in een halfuur was het klaar. En niet te duur.
 • 5 / 5
  Prima plek & sneller geholpen dan ik verwacht had. Kon na uurtje terugkomen, toen ik persoonlijk kwam informeren hoe wat en wanneer. En klaar terwijl ik mocht wachten en blijven toe kijken hoe ze vakkundig me auto aan het uitlijnen waren.
 • 5 / 5
  Eerste keer hier (03-2023) met een 25 jaar oude Volvo. Ben snel en vriendelijk geholpen. Ik kon wachten op mijn APK en in een klein half uur was ik al weer klaar. Ook fijn dat ik makkelijk op het terrein kon parkeren, iets wat bij sommige garages echt een drama kan zijn. Ik beveel ze daarom van harte aan.
 • 5 / 5
  Top-adres. Aanrader. Ambachtelijk. Toegankelijk. Zij zetten nét die extra paar stappen - voor een nette prijs. Met toewijding. Deskundig.
 • 5 / 5
  Nu twee keer APK en reparatie laten doen. Kortom: top service, vakkundig, betrouwbaar en snel. Zeker een aanrader!!

 

Bekijk alle reviews

Afspraak maken met Nauta Bandenservice?

Heeft u vragen, wilt u een afspraak maken of een keer langskomen in onze garage? U kunt contact met ons opnemen via e-mail of ons bellen op 050 314 4022. Onze monteurs staan u graag te woord. Nauta Bandenservice in Groningen is van alle markten thuis. Zo voorzien wij uitstekend in uw behoefte en garanderen wij de kwaliteit die u verdient.

Contact opnemen

© Nauta Bandenservice | Privacy verklaring