logo nauta

header

Is het uitlijnen van uw auto echt zo belangrijk?

Het uitlijnen van een auto is bij wet niet verplicht en misschien gelooft u ook dat het daarom niet echt belangrijk is. Naast dat het voor kan komen dat uw auto op de rechte stukken niet helemaal recht meer rijdt, zijn er echter een aantal andere gevolgen van een niet goed uitgelijnde auto waardoor het wel echt aan te raden is uw auto geregeld te laten controleren op een juiste uitlijning en dit zo nodig te corrigeren. Waarom dit is, leest u in deze blog.

Waarom moet ik mijn auto uitlijnen?

Met de uitlijning van een auto wordt gedoeld op de onderlinge stand van de wielen. Bij een perfect uitgelijnde auto staan alle wielen als het stuur recht staat zo precies mogelijk en binnen de toleranties van de fabrikant naar voren gericht. 

Maar als u een keer hard een stoeprand heeft geraakt met een van uw wielen, of wanneer er bijvoorbeeld werkzaamheden zijn uitgevoerd aan de ophanging van uw auto, dan kan de stand van uw wielen veranderen. Dit heeft verschillende gevolgen. Het kan zijn dat de auto niet meer vanzelf rechtuit rijdt, maar er zijn ook andere gevolgen. Uw banden zullen niet meer gelijkmatig slijten, wat een gevaar kan opleveren voor bijvoorbeeld een klapband. Ook kan het voorkomen dat u sneller de macht over het stuur verliest door een slechte uitlijning. 

Hoe werkt het uitlijnen?

Het uitlijnen van uw auto wordt meestal uitgevoerd bij een autobandencentrale. Hier is speciale apparatuur aanwezig om de stand van uw wielen in graden nauwkeurig te meten en te staven aan de toleranties die door de fabrikant zijn aangegeven. Wijkt de stand af, dan zal de monteur deze aanpassen. 

Hierbij wordt tevens gekeken of de stand ook stabiel is. Soms kan er speling ontstaan in verschillende onderdelen van de ophanging en de wielen waardoor de stand van het wiel tijdens het rijden verandert. Als dit het geval is dan zullen de onderdelen, zoals stuurkogels of fuseekogels, eerst moeten worden vervangen.

Zorg ervoor dat u veilig de weg opgaat. Laat de uitlijning van uw auto controleren bij Nauta Bandenservice in  Groningen. Maak vandaag nog een afspraak.

quotes
No nonsens en eerlijk
 
 No nonsens en eerlijk verhaal bij reparaties , je weet precies waar je aan toe bent.
Fijne garage om heen te gaan, de koffie staat klaar en vaak klaar terwijl U wacht.

quotes

 

De mannen van Nauta staan voor u klaar!

Plaats een terugbel verzoek

place
Rouaanstraat 18a
9723 CC Groningen                    
phone
050 - 314 40 22                      
mail
info@nauta-banden.nl

 

logo      logo vaco

050 314 4022
Bel voor een afspraak OF Nauta

Nauta Autobandenservice is al ruim twintig jaar gevestigd in Groningen.