logo nauta

header

Voorbereiden op de APK-keuring: waar moet u op letten?

 

Ieder jaar is het weer tijd om uw auto te laten keuren voor de APK. Deze Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijke verplichting. Om ervoor te zorgen dat u deze keuring jaarlijks goed doorloopt, geven we u in deze blog een aantal tips over wat u kunt doen om u op de APK-keuring voor te bereiden.

Waarom een APK-keuring?

De APK-keuring is een jaarlijkse momentopname van de meest belangrijke elementen van uw auto, om ervoor te zorgen dat hij in de meest algemene zin van het woord veilig is – op het moment dat hij gekeurd wordt. Het is geen garantie voor veiligheid na dit moment.

De drie belangrijkste onderwerpen waarop uw auto wordt gekeurd zijn verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, enz.), het milieu (uitstoot van uitlaatgassen) en de registratie (de kilometerstand, het identificatienummer enz.).

Hoe bereid ik me voor?

Zaken waarop auto’s vaak worden afgekeurd zijn kapotte verlichting, problemen met het remsysteem, te lage bandenspanning of te weinig profiel, beschadigde ruitenwissers en gebreken aan de uitlaat.

Waar moet ik op letten?

Zeker zaken als uw bandenspanning, uw verlichting en uw ruitenwissers zijn zaken die u eenvoudig zelf kunt controleren voordat u de auto laat keuren.

Uw bandenspanning en profieldiepte controleren

Bij de luchtautomaat van het benzinestation meet u eenvoudig de bandenspanning op. Lees in de documentatie van uw auto wat de bandenspanning voor en achter moet zijn. De diepte van het profiel is ook snel gemeten. Zorg ervoor dat de diepte minimaal 1,6 mm is.

Uw verlichting controleren

Zet alle verlichting aan en loop een rondje om uw auto. Zijn er lampen die het niet doen? Vervang ze meteen zelf. Dat is eenvoudig en goedkoper dan als uw garage dit voor u moet doen.

Uw ruitenwissers controleren

Ruitenwissers slijten snel. Controleer ze door ze aan te zetten en de sproeiers te gebruiken. Laten ze strepen na of zijn ze luidruchtig? Vervang ze meteen.

Geef uw auto meteen een beurt

Uw remmen controleren is misschien al iets moeilijker, maar bij twijfel heeft u altijd nog twee maanden de tijd vanaf uw oproep voor de APK-keuring om uw auto te laten controleren en eventueel repareren door uw garage. Een goede optie, waar veel mensen voor kiezen, is om uw APK-keuring te combineren met een grote of kleine beurt van de auto. Dat scheelt vaak in de arbeidskosten en zo kan uw garage voor de officiële keuring alvast zaken repareren waarop de auto anders afgekeurd zou worden.

Uw auto laten keuren door een ervaren en betrouwbaar garagebedrijf? Neem contact op met [company_name] uit [city].

quotes
No nonsens en eerlijk
 
 No nonsens en eerlijk verhaal bij reparaties , je weet precies waar je aan toe bent.
Fijne garage om heen te gaan, de koffie staat klaar en vaak klaar terwijl U wacht.

quotes

 

De mannen van Nauta staan voor u klaar!

Plaats een terugbel verzoek

place
Scandinavieweg 14
9723 AV  Groningen                    
phone
050 - 314 40 22                      
mail
info@nauta-banden.nl

 

logo rdw      logo vaco

050 314 4022
Bel voor een afspraak OF Nauta

Nauta Autobandenservice is al ruim twintig jaar gevestigd in Groningen.