logo nauta

header

Het belang van een goede accu in uw auto

Iedere auto zit vol met elektronica en dat wordt allemaal van energie voorzien door de accu. Het is dus uitermate belangrijk dat u in de gaten houdt of uw accu nog goed werkt en dat u hem zo nodig op tijd laat verwisselen. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Waarom raakt een accu ‘op’? En hoe kunt u ervoor zorgen dat uw accu zo lang mogelijk meegaat?

Hoe het werkt

Een accu is niets meer dan een chemische reactie die stroom opwekt. Door twee soorten metalen onder te dompelen in een vloeibare mix van zwavelzuur wordt er elektriciteit opgewekt. Zoals iedere chemische reactie, gaat dit proces niet oneindig door. Door de accu van stroom te voorzien wordt de chemische reactie omgedraaid en laadt de accu weer op. Dit doet u door met uw auto te rijden, aangezien de dynamo tijdens het rijden de accu van stroom voorziet. Raakt uw accu echter te ver leeg, dan is het mogelijk om uw accu met een acculader actief op te laden.

 

Wat kan ik zelf doen?

Nu begrijpt u misschien waarom het een verschil maakt of u lange of korte ritten maakt met uw auto. Tijdens het opstarten van de auto wordt veel stroom verbruikt en ook alle elektrische componenten, zoals uw radio, airco en gps, verbruiken stroom. Om deze stroom weer bij te vullen is het nodig om een aanzienlijke afstand te rijden, maar als u uw auto alleen voor korte ritjes gebruikt, kan het dus gebeuren dat uw accu langzaam steeds leger raakt. Om dit te voorkomen kunt u uw accu bij Nauta Autobandenservice in Groningen laten checken en zo nodig laten opladen.

 

Slijtage van de accu

Soms heeft opladen geen zin meer. Door de chemische reactie in het zwavelzuur zullen de inwendige metalen langzaam slijten. Als ze te ver zijn versleten, wordt er niet voldoende elektriciteit meer opgewekt om uw auto van stroom te voorzien en is de accu ‘op’. Dit slijtageproces duurt gemiddeld tussen de drie en zes jaar en is afhankelijk van uw rijstijl. Als uw accu een lage spanning heeft, slijt hij sneller dan wanneer hij helemaal opgeladen is. Bij Nauta Autobandenservice kunnen wij uw accu voor u testen en u nauwkeurig laten zien in hoeverre uw accu al is versleten en hoeveel procent van de totale capaciteit hij nog heeft.

 

Zorg dat u niet stil komt te staan en laat uw accu tijdig testen bij Nauta Autobandenservice in Groningen.

quotes
No nonsens en eerlijk
 
  No nonsens en eerlijk verhaal bij reparaties , je weet precies waar je aan toe bent.
Fijne garage om heen te gaan, de koffie staat klaar en vaak klaar terwijl U wacht.

quotes

 

De mannen van Nauta staan voor u klaar!

Plaats een terugbel verzoek

place
Scandinavieweg 14
9723 AV  Groningen                    
phone
050 - 314 40 22                      
mail
info@nauta-banden.nl

 

logo rdw      logo vaco

050 314 4022
Bel voor een afspraak OF Nauta

Nauta Autobandenservice is al ruim twintig jaar gevestigd in Groningen.